Souhrn recenzí

—–> Fotky v místnosti (Indoor beamshots)

—–> Fotky venku (Outdoor beamshots)

—–> Výdrž na baterie (Flashlight runtimes)

Před prohlížením fotek vám doporučuji seřídit monitor podle obrazce z nokia testu.

Podívejte se, jak vypadají focená místa ve dne (včetně vzdáleností a časů závěrky při focení).

 

Recenze svítilny
Název Datum Napájení* Světelný zdroj Poznámky
Aurora AK-P7-5 SSC P7-C 2-mode 22.11.08 1×18650 SSC P7 C multi
Author Xenon 13.11.07 4xAA 1,9W žárovka multi
Cree Q5 5-mode „Piston“ 23.04.08 1×18650 Cree XR-E Q5 multi
Dereelight DBS V2 27.07.08 1×18650 Cree XR-E R2 multi, thrower
EagleTac P10A2 14.04.09 2xAA Cree XR-E Q5 multi
EagleTac P10C2 19.01.09 2xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Fenix E01 04.08.08 1xAAA Nichia GS-K1 single
Fenix E20 18.05.09 2xAA Cree XR-E Q2 single, zoom
Fenix L1D CE 24.10.07 1xAA Cree XR-E P4 multi
Fenix L2D CE 11.11.07 2xAA Cree XR-E P4 multi
Fenix L2D Premium 100 17.10.07 2xAA Luxeon Rebel 100 multi
Fenix L2D Premium Q5 10.02.08 2xAA Cree XR-E Q5 multi
Fenix L2T V2.0 Q2 24.07.08 2xAA Cree XR-E Q2 multi
Fenix P3D Premium Q5 02.01.08 2xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Fenix T1 02.03.08 2xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Fenix TA30 09.06.09 3xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Fenix TK10 14.07.08 2xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Fenix TK20 18.11.08 2xAA Cree XR-E Q2 multi
Fenix TK40 31.08.09 8xAA Cree MC-E multi, thrower
G&P GP771 35W HID 15.07.08 vestavěný li-ion aku 35W HID single, thrower, zoom
Led-Lenser V-Focus 03.04.08 2xAA Luxeon III single, zoom
Little Boy 11.11.07 8xAA 5W warm white LED single, DIY
Lumapower MVP 22.12.08 2×18650
4xCR123
3xCree XR-E Q5 multi, thrower
MTE C2 SSC 16.08.07 1xAA SSC Z-LED P4 U-bin multi
MTE 5-mode Rebel 100 05.09.07 1xAA Luxeon Rebel 100 multi
Nitecore D20 22.12.08 2xAA Cree XR-E Q5 multi
Nitecore Defender Infinity 24.01.08 1xAA Cree XR-E Q5 multi
Olight M20 Warrior Premium R2 01.12.08 1×18650
2xCR123
Cree XR-E R2 multi, thrower
Olight T20 Q5 27.12.07 2xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Olight T25 Tactical 05.10.08 2xAA Cree XR-E Q5 multi
Police 3W 14.12.08 2xAA 5mm LED single
Raidfire Spear 08.04.08 1×18650 Cree XR-E Q5 multi, thrower
Regalight WT1 18.02.08 2xCR123, 1×18650 Cree XR-E Q5 multi, thrower
Romisen RC-G2 03.02.08 1xAA Cree XR-C P2 single
Romisen RC-P3 12.01.09 2xAA Cree XR-E P4 single
Romisen RC-T5 19.06.08 4xCR123, 2×18650 4xCree XR-E Q4 multi
Solarforce L2 15.08.08 2xCR123, 1×17670 Cree XR-E R2 multi
Solarforce L900 04.12.08 3×18650 SSC P7 C single, thrower
Solarforce T7 II 02.02.09 2xCR123 Cree XR-E R2 multi
Solarforce T700 07.09.08 4xCR123, 3×18650 3xCree XR-E Q5 multi, thrower
Streamlight Scorpion LED C4 09.11.08 2xCR123 Luxeon K2 TFFC single
Surefire E1B Backup 18.10.08 1xCR123 Cree XR-E multi
Tiablo A9 Q5 12.01.08 2xCR123, 1×18650 Cree XR-E Q5 multi, thrower, zoom
Trailtech Single HID 16.12.07 externí li-ion aku 10W HID single
Ultrafire C2 mod SSC P7 30.03.08 1×18650 SSC Z-LED P7 C-bin single, DIY
Ultrafire C2 Q5 17.03.08 2xCR123, 1×18650 Cree XR-E Q5 single
Ultrafire C3 17.08.07 1xAA, 2xAA Cree XR-E P4 single
Ultrafire WF-606A 15.09.07 2xAA Cree XR-E P4 single
Wolf-Eyes Explorer 23.08.08 2xCR123, 1×18650 Cree XR-E Q5 single
Wolf-Eyes Fox 1X 22.05.08 2xCR123, 1×18650 Cree XR-E Q5 single, zoom

 

Recenze čelovky
Název Datum Napájení* Světelný zdroj Poznámky
čelovka 28xLED 25.08.07 3xAAA 28x5mm LED multi
Princeton TEC EOS 08.03.08 3xAAA Luxeon I multi
Zebralight H30 Q5 16.10.08 1xCR123 Cree XR-E Q5 multi
Zebralight H50 09.12.07 1xAA Cree XR-E P4/Q5 multi

Napájení* – uveden je pouze základní přehled, podrobnější informace jsou vždy uvedeny v recenzi (např. zda je možné místo CR123 použít i RCR123 atd.)

 

Vysvětlivky poznámek

DIY – světla vyrobená či upravená vlastními silami
Multi – světlo má více režimů svícení
Single – světlo má jeden režim
Thrower – svítilna s opravdu velkým dosvitem
Zoom – svítilna umožňující nastavení šířky kuželu

Budoucí recenze (pořadí se může měnit)
  • EagleTac M3C4 XM-L
  • Olight M3X
  • Fenix TK35
  • Fenix TK21
  • EagleTac T20C2 XM-L
  • Lumintop TD15X
  • a další

Poslední aktualizace: 2.5.2011

43 komentářů k článku “Souhrn recenzí”

  1. mickielli15

    recenze
    Ahoj Jirko, chci se zeptat, jaká světla budou v nejbližší budoucnosti mít šanci obhajovat své kvality v recenzi? Co právě chystáš (myslím opravdu aktuálně) ?

  2. Kdy asi tak bude prosím
    Kdy asi tak bude prosím recenze Aurora AK-P7-5

  3. čipy
    Mohl bys prosím na svých stránkách uvést v odpovědi nebo mně do mailu udělat pořadí čipů, který svítí víc nebo podle vývoje nebo podle Tebe, jaký by jsi si zvolil do svého světla? Pokoušel jsem se něco najít, ale nejsem z toho moudrý a unikají mi rozdíly mezi luxeon, P7, Q5, P4 a dalšími výrobky. díky.

    1. časem o tom písnu nějakej
      časem o tom písnu nějakej podrobnější článek, ale bude to chvíli trvat:) ve zkratce je to asi takhle

      700-900lm/10W – SSC P7, Cree MC-E
      230-270lm/3W – Cree Q5/R2, SSC P4 U2, Luxeon Rebel 100
      85lm/3W – Luxeon III

      1. Díky za rychlou odpověď. Chci
        Díky za rychlou odpověď. Chci si pořídit tu auroru AK-P7-5 co máš přichystanou k recenzi a ta ten čip má. Těch pár dní (14?) už asi počkám jak ji ohodnotíš. Zatím dík

  4. Dobrý den Pane Jiří,
    chtěl

    Dobrý den Pane Jiří,
    chtěl bych se zeptat, kdy bude recenze na svítilnu Olight M20? Děkuji

  5. Tomáš Pechar

    maglite nebo fénix
    Dobrý den, rád bych se dozvěděl jaký je Váš názor na svítilny 2AA maglite/led. O fénix jsem již nastudoval vše a kamarád má LD2. Já bych rád svítilnu používal jako hasičskou na přilbu, tak nevím jestli pro tento účel jsou fénix vhodné. Předem děkuji za odpověď.

    1. LED verze svítilen maglite
      LED verze svítilen maglite stále používají steré luxeony, takže jejich výkon je 2-3x menší než u Fenixů. V dnešní době nevidím důvod pro jejich koupi.

  6. No tak já ani nevidím důvod
    No tak já ani nevidím důvod proč by se fenixy na přilbu nehodily, jen jse o to, jaký světelný kužel potřebujete, třeba TK10 na dva CR123A nebo TK11 na jeden nabíjecí 18650 jsou asi docela dobré, ale mají reflektor trochu do dálky jako další vhodné LD20 na dvě tužkové či PD30 na dvě CR123A nebo TK20 na dvě tužkuvé s teplým odstínem led. Nebo pak se širokým světelným kuželem NiteCore D20 na dvě tužkové, Defender Infinity a D10 na jednu tužkuvou nebo EX10 a Extreme na jeden CR123A Extreme má světelný kužel užší než D20 ale má 200lm také ale musí vyhovovat doba výdrže v požadovaném výkonu. (Viz http://www.kronium.cz).

  7. Zdravím, chtěl bych poděkovat
    Zdravím, chtěl bych poděkovat autorovi a všem, kteří přispívají na tyto stránky a recenze.

  8. Dobrý den, chtěl bych se
    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy bude recenze na svítilnu NIteCore Extreme.
    Děkuji.

    1. Svítilna mi byla přislíbena
      Svítilna mi byla přislíbena na recenzi, ale zatím ji nemám. Takže nevím:)

  9. Aurora WF-800
    Ahoj Jirko, neskusis dat recenziu aj na Auroru WF-800? Mal by to byt thrower s Cree XR-E Q5 – som zvedavy na Tvoj nazor – dufam, ze nie som sam. Vdaka.

    1. Auroru WF-800 nemám, ale
      Auroru WF-800 nemám, ale podobně vypadající světlo mi teď Milan dal na předělání na Cree MC-E. Viz Cree MC-E Thrower na fóru.

  10. UF-007
    Ahoj Jirko, na CPF su beamshoty UF-007 – myslim, ze od teba, kedze si profik v tejto oblasti. V porovnani s DBS tato lacna hracka nevyzera zle – myslis, ze bude 007 aj „shockproof“, ak by som ju namontoval na tazku gulovnicu? Inak gratulujem k tvojej zbierke svetiel. Recenzia nebude? Vela zdaru prajem.

    1. Ano jsou ode mne. Recenze
      Ano jsou ode mne. Recenze bude az na ni prijde rada:) Jak na tom bude pri montazi na zbran nevim, nejaky napada jak to otestovat beze zbrane? 🙂

  11. Kdy budou další testy ???
    Ahoj Jiříku. Budeš dělat v dohledné době zase testy nějakých nových svítilen. Množí se jak houby po dešti a Ty zatím spíš zimním spánkem… Nebo je to jarní únava? 🙂 Nic ve zlém, ale na tvé recenze všichni nedočkavě čekáme, abychom v době ekonomické recese (neříkám schválně krize-ta je ještě mnohem horší a doufám, že ji nepocítíme…) vzali své ušetřené penízky a šli si zase něco koupit ke svým oblíbeným prodejcům a tak popostrčili tu naši ekonomiku zase do +. Napsal jsem to trochu odlehčeně, ale teď vážně – bude něco nového ? Mirek

    1. Aktualizaci už to chce jako
      Aktualizaci už to chce jako sůl. Pokusím se s tím něco udělat 😉

  12. Baterka na blízko
    Zdravím všechny! Prosím o radu. Potřebuju svítilnu na 2x AA, která by byla vhodná pro svícení na blízko (cca 2-3 metry), tzn. bez toho středového oslnivého kruhu. Prostě aby osvítila co největší plochu zblízka a pokud možno rovnoměrně. Díky za případný tip! 🙂

    1. Tak třeba Fenix E20 s úplně
      Tak třeba Fenix E20 s úplně odšroubovaným reflektorem, potom má 180° široký plynulý kužel ideální na blízko. Nebo k většině normálních svítilen se dají dokoupit difuzéry.

  13. pouhej dotaz
    ahoj chtel bych se zeptat kde se daji sehnat -koupit nejake ty cipy potrebuji tak 15ks
    nejlepe 230-270lm/3W – Cree Q5/R2, SSC P4 U2, Luxeon Rebel 100 nejaky z nich. za brzkou odpoved predem dekuji

      1. dik moc za odpoved
        ahoj ,, dik za odpoved a kontakty na ledmania.cz
        ty ledky chci pouzit a napajet na plosnej spoj misto zarovky do halogenu co mame pred domem vecne spaleny vlakno a nikde se neda sehnat LED nahrada za zarovku do halogenoveho reflektoru. kamos ma to udelany ale z IRdiodama jako priisvit ke kameram na nocni videni, kazdopadne diik a uzivej leeta ahoj likan-trop znojmo

  14. malkovska123

    18650
    Dobrý deň
    Už asi 3 týždne parazitujem na všetkých možných fórach ohľadom svetla na bike.Som sa už aj čo to naučil, zatiaľ pre nedostatok času sa spýtam. :Keď chcem zo svetla dostať tých cca 700 lumenov,.pri diode MC-E bin dostanem z baterky na 1×18650 taký výkon,alebo musím použiť 2X18650.Možno sa pýtam strašne hlúpo, ale pri verzii 2×18650 je dĺžka baterky cca25cm, a to už neviem či sa dá stabilne uchytiť svetlo na bike. A žeby som si kúpil krátku verziu baterky na 1×18650 a po hodine by som tam dal novú 1×18650, a tak by som mal aj stabilitu, aj výkon. Napr.Ultraire Wf 1000L, Solarforce masterpiece ide vraj len na 2×18650.
    Ďakujem
    S pozdravom Vladimír

    1. Z jedné 18650 má většina
      Z jedné 18650 má většina svítilen 700 lumenů možná prvních pár vteřin, ale obvykle výkon rychle klesá níže spíš na 600-400 lumenů. Pokud chceš konstantní výkon, tak je nutné použít svítilnu na dvě li-ion. Jsou sice delší, ale 25cm je spíše horní hranice a většina bude o něco kratší. Např. Olight M30 s nástavcem na 2×18650 má 21 centimetrů atd.

  15. malkovska123

    odpoveď 18650
    ďakujem za odpoveď, ale celkom nerozumiem. Pri OlightM30 sa píše , že svítilna na režim 700lm vydrží svietiť 1,5 hodiny, 120lm 7,5 hod.atd pri použití 1×18650, a dá sa použiť aj nádstavec na 2×18650, pri celkovej dĺžke svietidla ako píšete 21cm, a predpokladám že dlhšom čase svietenia. Bude stačiť na večerný dojazd z vychádzky po asaltovej ceste v lese 230lm? /Olight M20/za šera , alebo je tam už nutných aspoň 500lm. Asi bude záležať aj od rýchlosti, cca 25 km/h.Dá sa na to všeobecne odpovedať.?Myslíte si, že je dobre mať nejakú rezervu v mode na vysoký výkon, napr 500 resp 700lm,? aj keď ju použijem možno raz za čas, alebo sa uspokojiť s konštantnou výškou do 250 lm,a tým aj možno výhodnejšou cenou,lebo tá je dosť podstatná u mňa. Nakupujem len v cz. a sk.S pozdravom Vladimír.
    Trochu som tu odpoveď nezvládol, som netový nováčik

    1. Zrovna konkrétně Olight M30
      Zrovna konkrétně Olight M30 na jednu 18650 nefunguje, ve zkrácené verzi lze použít např 3x CR123, nebo 2x 18500…

      S nějakými 200 lumeny se dá na asfaltu jezdit naprosto v pohodě, jedná se o několikanásobně vyšší výkon než poskytují běžné svítilny na kolo. Sám jsem toho s podobně výkonnými svítilnami najezdil poměrně dost…

    2. no 230lm je naozaj iba na
      no 230lm je naozaj iba na dojazd … ale ani so 700lm sa neda rozumne jazdit …

      asfaltove cesty v lese su vacsinou v takom stave, ze ani autom sa po nich neda ist rychlejsie ako 30km/h a tych 3000-4000lm co dava auto na stretavacky je na nezaplatenie … na bike tiez doporucujem aspon tych 2000lm, s tym sa da uz jazdit celkom bezpecne …

  16. malkovska123

    každá rada dobrá
    Potrebujem poradiť, ktoré svetlo konkrétne pri mojom širšom výbere. Ultralight WF 1000 – dobrá cena-cca82EUR a vyhovujúce režimy / 3hodiny 950 resp.700lm/ a 20 hod 200lm cca/, Olight M21 – vyššia cena okolo 100 EUR, predpokladám že lepšia značka a prevedenie, nie až taký výhodný režim- 1,2 hod 500lm/nezníži sa tiež v reále na 400-300lm? +8hod na 80lm/myslím že trochu málo/ a Olight M30 zrejme špičková kvalita za najvyššiu cenu 130 EUR a výborné režimy 700lm na 2 hodiny a 180? lm na 8 hodín: tie režimy strieľam od pasu, ako si to pamatám z popisov na webe. Jazdím cestu – terén tak 50:50, Veľa jazdím na jeseň a v zime, za zníženej viditeľnosti. Ďakujem za každý názor, Dávam do pozornosti http://www.wikilight.de/Beamshots , tam neviem prečo je pri Olight M21 fotka s 1xakku/18650/ a 2xakku/18650/??

    1. M21 má spíš těch 400lm na
      M21 má spíš těch 400lm na LED, WF-1000L v reálu víc než cca 700lm mít také nebude a je dost velká. M30 je o dost kompaktnější i když dražší…

  17. malkovska123

    Ospravedlňujem sa za svoju
    Ospravedlňujem sa za svoju nevedomosť, a že som Vás zabával dotazmi, ktoré ste už dávno riešili. Dnes som sa klikol na forum.fotonmag a dozvedel som sa všetky informácie ktoré som potreboval a požadoval od Vás, v príspevkoch uvedených na fóre. Všetko sa to mení pomerne rýchlo, je to vo vývoji, takže si na kúpu LED svietidla na bike ešte počkám, pošporím euríky. Verím, že Triton M30 príde vo vylepšenej verzii,- režimy, tak ako sa chystá Thrunite Catapult 2, a možno , že mi bude stačiť M21.Lepšie je raz vidieť ako 100x počuť som čítal niekde na fore. takže počkáme a uvidíme. Trochu ma metie ten „fanatik Pepko“ , ale snáď si už nejako poradím.Takže ďakujem za vynikajúcu Vašu a iných prispievateľov prácu , praje m veľa zdaru.
    Vladimír

    1. Se svítilnama je to trochu
      Se svítilnama je to trochu podobné jako s počítači, vývoj jde poměrně rychle dopředu a dalo by se čekat skoro do nekonečna na něco lepšího 🙂 Nějaký větší pokrok lze očekávat až na konci roku, nebo začátkem roku příštího, až se objeví svítilny s Cree XM.

      Catapult má úzký kužel a slušný dosvit, ale na kolo to moc vhodné není (i vzhledem k váze).

  18. malkovska123

    Po víkende na biku ma to zase
    Po víkende na biku ma to zase chytilo. Keby som ku Olightu M 20 pridal originál difuzér biely M20, rozšírilo by to prijateľne kužeľ? M20 má krásne recenzie a výdrž v HI mode cca 3,5 hodiny, aj keď sa možno jedná o starší výbehový model. Alebo uprednostniť M21,ktorý mi pripadá ako nástupca M20, s vysielačom SST 50, ktorý je na forume viacej doporučovaný, ako svetlo na bike. Už som to obmedzil len na tuto značku, kde je precízne prevedenie a digitálne riadenie jasu či čo. Tým, že tomu vôbec nerozumiem, som ochotný si priplatiť za kvalitu, len nech to vydrží a nie sú s tým problémy/ aj keď nikdy nevieme ,čo sa s tým môže stať/. Pozeral som na Ledshope aj svítilny MTE, ale akosi nemám k tomu dôveru, aj keď sa tam píše, že sú skvelou voľbou na bike . Takže Vás ešte poprosím o resumé Medzi M20 a M21,a či už ísť len do 18650 1 – 2 ks, alebo to ešte kombinovať c CR 123? Na stránkach Olight.com. som pozeral, že ďalšie nové typy s 320 či 360 lm a R5 výstupom sa robia s bočným taktickým tlačítkom na boku, ako u M30. Mne sa však viac pozdáva zmena režimov otáčaním prstenca, a pamäť poslednej voľby režimu. Alebo je to len otázka zvyku?. ..M20+difuzér alebo M21 …? Ďakujem za Váš názor / alebo máte iný tip?…Tých 250lm by mi malo bohate stačiť. Ale bude mať M20 v reále tých proklamovaných 230 resp 250 lm skutočne , keď u M21 píšete , že má max.400 a nie 500 ako uvádzajú. Ja som si myslel,že Fenix a Olight uvádzajú reálne hodnoty lm už po stratách na optike, ale teraz už neviem čomu veriť. S pozdravom Vladimír

  19. pls poradte mi !! aky ma v
    pls poradte mi !! aky ma v skutocnosti bateria Olight M30 Triton dosvit ?

    1. Olight M30 má spíše širší
      Olight M30 má spíše širší kužel, dosvit je cca 180m počítaný dle normy ANSI FL-1.

      1. a nevies nahodou ci ma
        a nevies nahodou ci ma zaostrovanie luča ?

        1. zaostřování nemá, narušila by
          zaostřování nemá, narušila by se tím vodotěsnost.

Komentáře jsou uzavřeny.